ده غذای خوشمزه که نباید در سفر به استانبول از دست داد

در سفر به هر شهر و کشوری، یکی از جاذبه‌ها و تجربه‌های لذت‌بخش برای هر مسافر و گردشگر، غذاهای محلی یا سنتی آن شهر و کشور است. در این مقاله نگاهی داریم به ده غذای خوشمزه استانبولی که سفر به این شهر زیبای ترکیه را برای شما لذتبخش‌تر خواهند کرد.

سیمیت

نوعی نان تازه بسیار خوشمزه ست که در کنجد غلتانده می شود و در مجاورت حرارت آتش برشته میشود. می توان نماد ساکنان استانبول را در ساعات اولیه صبح ، سیمیتهای پیچیده شده در کاغذ خواند و لذت خوردن آن را با نوشیدن چای در یک استکان کمر باریک شیشه ایی چند برابرکرد.

سیمیت

بالیک اکمک

به دلیل مجاورت استانبول با تنگه بسفر ساکنان این شهر از رژیم غذایی مملو از غذاهای دریایی بهره می برند. ماهی علاوه بر منوی رستورانهای شیک، راه خود را به دکه های خیابانی هم باز کرده است و در صورت عبور از محله هایی مانند کاراکوی و امینونو که در مجاورت ساحل قرار دارند، می توان رایحۀ  مست کنندۀ ماهی سرخ شده در روغن زیتون یا کره را احساس کرد.

 

Balik-ekmek

لاهماجون

لاهماجون یک غذای بسیار ساده است که شبیه پیتزا می باشد و به تازگی راه خود را به برخی از استانهای شمال غربی کشورمان نیز باز کرده است. لاهما جون خمیر نازکیست که روی آن ترکیبی از گوشت قرمزچرخ کرده، پیازو فلفل قرمز پخش شده و برای دقایقی در تنور پخته می شود، در اصل لاهماجون شبیه نان لواش است با این تفاوت که روی آن در زمان پخت مواد نامبرده اضافه شده است. لاهماجون را بهتر است بلافاصله  پس از خارج شدن از تنور میل کرد. همراه با لاهماجون مقدار زیادی جعفری تازه و آب لیمو نیز سرو می شود که با اضافه شدن دوغ محلی همه چیز برای تجربۀ یک وعده غذای لذیذ در دسترس است.

 

lahmacun

دوروم

دوروم بیشتر یک میان وعده به حساب می آید تا غذای اصلی و از نظرمواد مورد استفاده در آن یکی از متنوع ترین غذاهای خیابانی عرضه شده در استانبول است. دوروم در واقع ترکیبی از نانی شبیه لواش با محتویاتی نظیر مرغ، گوشت و پنیر یا انواع سبزیجات است که به صورت لقمه ای مصرف میشود.شکل ظاهری دوروم، این غذا را بسیار محبوب کرده است.

 

durum

تانتونی

تانتونی را برادر دوروم می خوانند و آن هم نیز به صورت لقمه ای سرو می شود و محتویات آن شامل گوشت، گوجه فرنگی، فلفل و انواع ادویه ها است که کل این محتویات  در یک نان لواش بسیار کم حجم و نازک قرار می گیرد. تانتونی در دو نوع تند و معمولی درست می شود، هر چند اهالی شهر مرسین که زادگاه تانتونی است، معتقدند اگر تانتونی لب و زبان را نگزد، تانتونی واقعی نیست.

 

tantuni

tantuni2

6)میدیه دولما

میدیه دولما بیشتر یک میان وعده محسوب می شود تا غذای اصلی  و ترکیبی از نصف صدف دریایی و برنج بسیار تندی است که به لیموی تازه آغشته شده است.

midte dolma

کوکورچ

کوکورچ یکی از محبوب ترین و در عین حال منفورترین غذاهای خیابانی است.

این غذا در واقع کباب رودۀ گوسفند است که با فلفل ترکیب می شود و می توان آنرا به همراه نیم یا یک چهارم قرص نان تهیه کرد، به طور حتم ممکن است این غذا محبوب خیلیها نباشد. بسیاری از افراد به دلیل دقتی که در نظافت این قسمت از بدن گوسفند باید به خرج داد، از خوردن آن امتناع می کنند.

kokorec_kantin

کومپیر

در ترکیه کومپیر به سیب زمینی تنوری گفته می شود که به همراه پنیر کاشار، سوسیس ، ذرت، نخود فرنگی ، هویج و سس مایونز سرو می شود و ترکیب این مزه ها با سیب زمینی تنوری یک وعدۀ غذایی مقوی ، خوشمزه و به یاد ماندنی را رقم میزند.

kumpir

 

kumpir03

kumpir1

تاووک پیلاو

تاووک پیلاو همان مرغ و برنج است که بسیار حجیم می باشد. شناسایی فروشندگان تاووک پیلاو در سطح شهر بسیار ساده است، چرا که می توان گاریها با مکعب شیشه ایی را در هر جای شهر مشاهده کرد.

limonlu-tavuklu-pilav-632x394

بورک

بورک را بیشتر به عنوان صبحانه صرف می کنند و در واقع شامل پنیر و سبزیجات میان لایه های نازک خمیر است که اصطلاحاً به آن خمیر یوفکا می گویند.

 

FL-Borek-4459

Tatlı-Börek_1

 

دسته بندی های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *