لیست غذاهای گرجستان را بشناسید

در سفر به هر کشوری یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهای ممکن، امتحان کردن غذاهای محلی و سنتی آن کشور است. در این پست از زرین نما بلاگ سفری به گرجستان کرده و لیست بهترین و معروف ترین غذاهای گرجی را برایتان تهیه کرده‌ایم که در سفر به گرجستان بایستی امتحان کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با این غذاهای معروف گرجستان آشنا شوید.

قبل از اینکه لیست غذاهای گرجستان را معرفی کنیم، لازم است اشاره کنیم که سفر به کشور گرجستان بدون نیاز به ویزا امکان‌پذیر است و برای مشاوره در این رابطه می‌توانید با مشاورین ما در زرین‌نما تماس بگیرید.

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان

 

پیشنهاد می‌کنیم که مطالب قبلی زرین نما بلاگ در مورد گرجستان را نیز مطالعه بفرمایید:

 

آشنایی با بهترین غذاهای گرجی:

  • خینکالی

خینکالی (Khinkali) که در ظاهر شبیه به پیراشکی است، یکی از غذاهای معروف گرجستان به شمار می‌رود. این غذای گرجی، در واقع لقمه‌هایی خمیری شکل است که داخلش با انواع گوشت و ادویه‌جات پر شده است. نکته جالب درباره این غذای محلی گرجستان، این است که در محل‌های کوهستانی برای پر کردن داخل خینکالی از میزان زیادی گوشت بره استفاده می‌شود، ولی در سایر مناطق از ترکیبی از گوشت گاو و گوشت خوک برای پر کردن خینکالی گرجستان استفاده می‌شود.

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان
خینکالی (Khinkali) که در ظاهر شبیه به پیراشکی است، یکی از غذاهای معروف گرجستان به شمار می‌رود

 

  • خاچاپوری

شاید بتوان گفت که هیچ جشنی در گرجستان بدون خاچاپوری (Khachapuri) کامل نمی‌باشد. همان طور که در پست‌های قبلی زرین نما درباره سوغاتی گرجستان نیز اشاره کردیم، پنیر گرجستان بسیار معروف است؛ برای پختن خاچاپوری نیز پنیر محلی را در وسط خمیری گذاشته و می‌پزند تا یکی از خوشمزه‌ترین میان‌ وعده‌‌ها و خوراکی های گرجی درست شود. برای پختن خاچاپوری، گرجی‌ها از آرد، تخم مرغ، پنیر محلی و روغن استفاده می‌شود. خاچاپوری را می‌توانید در اکثر مغازه‌های گرجستان در اندازه و نوع‌های مختلف خریداری نمایید.

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان
برای پختن خاچاپوری نیز پنیر محلی را در وسط خمیری گذاشته و می‌پزند تا یکی از خوشمزه‌ترین میان‌ وعده‌‌ها و خوراکی های گرجی درست شود

 

  • متسوادی

متسوادی (Mtsvadi) گرجستان که تکه‌های گوشت کباب شده است را می‌توان به عنوان نمادی از جشن‌ها و فستیوال‌های گرجستان دانست. از سه نوع گوشت بره، گوساله و یا خوک برای طبخ این غذای خوشمزه استفاده می‌شود، که بسته به نوع منطقه ممکن است گوشت انتخابی متفاوت باشد، اما نوع پختن آن تقریبا در تمامی مناطق یکسان است: بعد از این که گوشت‌ها کامل پخته و کباب شدند، تکه‌های گوشت را یکی یکی از سیخ جدا کرده و آن‌ها را در ظرفی با ورقه های نازک پیاز و رب انار گذاشته هم می‌زنند. با این کار متسوادی گرجی‌ها تبدیل به یکی از منحصر به فردترین گوشت‌های کباب شده می‌شود!

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان
متسوادی (Mtsvadi) گرجستان که تکه‌های گوشت کباب شده است را می‌توان به عنوان نمادی از جشن‌ها و فستیوال‌های گرجستان دانست

 

  • خورش قارچ مخلوط

غذاهای معروف گرجستان طیف گسترده‌ای از خورش‌های خوشمزه را دارند که همراه با گوشت پخته می‌شوند. اما در میان خور‌ش‌های گرجی، خورشی وجود دارد که برای گیاه‌خواران مناسب بوده و در آن به جای گوشت از قارچ استفاده می‌شود که با نام خورش قارچ مخلوط شناخته می‌شود، و بدون شک یکی از بهترین غذاهای گرجی به شمار می‌رود. این خورش از نوع خاصی قارچ به نام Khis Soko درست می‌شود که مزه آن کاملا متفاوت و خوشمزه‌تر نسبت به سایر قارچ‌ها است.

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان
خورش قارچ مخلوط یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای گرجستان به شمار می‌رود

 

  • خارچو

خارچو (Kharcho) نیز یکی از غذاهای معروف گرجستان بوده و از گوشت همراه با گوجه، ادویه‌جات، ترشیجات و انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود. خارچو که یکی از غذاهای محلی گرجستان به شمار می‌رود، هم به صورت تنها و هم با برنج سرو شود.

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان
برای پخت خارچو از گوشت همراه با گوجه، ادویه‌جات، ترشیجات و انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود

 

  • چاکاپولی

چاکاپولی (Chaqapuli) در مقایسه با خارچو، خورش مایعی و سبکی است که از گیاهان فصل بهار همراه با طعم‌های مختلف شراب سفید تهیه می‌شود. این غذای سنتی گرجی در بین اهالی گرجستان طرفداران زیادی داشته و سبزیجات آن را می‌توان خورش قرمه سبزی مقایسه کرد.

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان
چاکاپولی از جمله غذاهای سنتی گرجستان است که طرفداران زیادی دارد

 

  • پخالی

پخالی (Pkhali) کوفته‌هایی خوشمزه و مقوی است که با استفاده از اسفناج، گردو، سیر و سرکه و تعداد دیگری سبزیجات طبخ می‌شود. پخالی را معمولا با دانه‌های انار تزئین می‌کنند که علاوه بر زیبایی، طعم آن را نیز بسیار لذیذ می‌کند.

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان
پخالی را معمولا با دانه‌های انار تزئین می‌کنند که علاوه بر زیبایی، طعم آن را نیز بسیار لذیذ می‌کند.

 

  • ریکوتا کورنت

ریکوتا کورنت (Ricotta Cornets)، مثال خوبی از توانایی گرجی‌ها در ترکیب کردن انواع لبنیات و بوجود آوردن یک خوراکی خوشمزه است. مهم‌ترین ماده اولیه این خوراکی گرجی پنیر Sulguni به همراه نعنا می‌باشد. ریکوتا کورنت می‌تواند به عنوان یک میان وعده مناسب سرو شود.

غذاهای گرجی | غذاهای گرجستان | غذاهای محلی گرجستان | غذاهای سنتی گرجستان
ریکوتا کورنت، یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی های گرجستان است که به عنوان میان وعده می‌تواند استفاده شود

 

در مورد گرجستان بیشتر بخوانید:

 

در این پست به معرفی غذاهای گرجی پرداختیم. اگر که سوالی در رابطه با سفر به کشور گرجستان دارید، می‌توانید با مشاورین ما در زرین نما تماس گرفته و یا در قسمت نظرات سوالات خود را بپرسید.

 

منبع: georgiastartshere

دسته بندی های مرتبط