غذاهای معروف روسیه را بشناسید تا در رستوران دچار سردرگمی نشوید

تنوع غذایی در کشور روسیه شما را شگفت‌زده خواهد کرد. ممکن است در سفر به این کشور و در هنگام سفارش یک غذا در رستوران دچار سردرگمی شوید. پس به همین علت در این مطلب از زرین نما قصد داریم تا شما را با غذاهای معروف روسیه آشنا کنیم.

غذاهای معروف روسیه

زمان زیادی تا برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در روسیه باقی نماده و در این میان اگر شما قصد سفر به روسیه و حضور در این رویداد بزرگ را دارید بهتر است به تمامی جوانب سفر به این کشور آشنا باشید.

گولوبتسی (Golubtsy)

غذاهای معروف روسیه

گولوبتسی در حقیقت رول‌های کلمی هستند که با گوشت پر شده‌اند و باید بدانید که در بسیاری از نقاط و فرهنگ‌های مختلف دنیا همانند این غذا پیدا می‌شود. از ایران گرفته تا لهستان چنین دستور پختی با همین مواد اولیه موجود است. اما با این حال این غذا در روسیه به شدت محبوب است. در این کشور این غذا از برگ‌های کلم که با گوشت و برنج پر شده‌اند درست می‌شود و به صورت سنتی در کنار مقداری خامه ترش سرو می‌شود. اگر به کلم علاقه ندارید می‌توانید به رستوران‌های ازبکستانی موجود در روسیه بروید و گولوبتسی‌های مختلف را امتحان کنید.

ژارکویه (Zharkoye)

غذاهای معروف روسیه

ژارکویه و یا همان خورشت گوشت روسی یکی از حجیم‌ترین غذاهای این کشور است که از گوشت تکه تکه شده، هویج، کرفس، سیب زمینی و جعفری تهیه می‌شود. برای طبخ این غذا ابتدا گوشت را با استفاده از سیر، پیاز و شوید مزه‌دار می‌کنند و سپس با مقداری هویج، کرفس، سیب زمینی و جعفری می‌پزند. در نهایت ژارکویه بصورت آبدار و البته داغ به‌همراه کمی خامه ترش سرو می‌شود. اکثر رستوران‌های روسی این غذا را به عنوان یک غذای اصلی برای مشتریان عرضه می‌کنند. پیشنهاد می‌کنم در سفر به روسیه حتما ژارکویه که یکی از غذاهای معروف روسیه است را امتحان کنید.

اوکروشکا سیب زمینی (Potato Okroshka)

غذاهای معروف روسیه

اوکروشکا سیب زمینی یکی دیگر از غذاهای معروف روسیه است که در سفر به این کشور باید طعم آن را امتحان کنید. این غذا در حقیقت نوعی سوپ سرد می‌باشد که از سیب زمینی، پیاز، شوید، تربچه و دوغ تهیه می‌شود. این غذای ساده و متفاوت روسی به طرز شگفت‌انگیزی لذیذ و خوشمزه است. البته  بسیاری اوکروشکا سیب زمینی را با استفاده از سبزیجات دیگر نیز سرو می‌کنند که هر کدام جذابیت خود را دارند اما سیب زمینی و دوغ مواد اصلی اولیه در این غذا به شمار می‌آید که میل نمودن آن باهم و در کنار دیگر سبزیجات تجربه جدیدی برایتان خواهد بود.

بیف استراگانف

غذاهای معروف روسیه

یکی از غذاهای روسی که در سطح جهانی شناخته شده، بیف استراگانف است. بیف استراگانف از فیله برش خورده گوشت گاو، قارچ و پیاز درست می‌شود که همه این مواد در خامه ترش سرخ می‌شوند. داستان‌‎های زیادی درباره‌ ریشه این غذا که احتمالا اسمش را از کنت الکساندر گریگوریویچ استراگانف (Alexander Grigorievich Stroganoff) گرفته، وجود دارد. اما همه این داستان‌ها این نکته را که این غذا در قرن 19 میلادی به‌وجود آمده تائید می‌کنند. بیف استراگانف به شیوه‌های مختلفی در سراسر جهان طبخ می‌شود، پس باید خودتان نوع مورد علاقه‌تان را پیدا کنید. همچنین شما می‌توانید با کیفیت‌ترین بیف استراگانف‌‌ها را در شهر سوچی میل کنید.

پلمنی (Pelmeni)

غذاهای معروف روسیه

هیچ کس دقیقا نمی‌داند که مردم روسیه چه زمانی شروع به پختن پلمنی کردند، اما این غذا با گذشت زمان خودش را در قلب مردم روسیه جا کرد و جزئی از غذاهای ملی این کشور شد. پلمنی به زمان زیادی برای پختن نیاز دارد و معمولا برای مناسبت‌های خاص درست می‌شود. اما اگر شما حال و حوصله درست کردن این دامپلینگ‌های (Dumpling) کوچک را ندارید، همیشه می‌توانید از فروشگاه‌ها یک بسته پلمنی منجمد شده تهیه کنید و از آن‌ها لذت ببرید، البته این پلمنی‌های یخ زده هیچ وقت به خوبی پلمنی‌های تاره نمی‌باشند. پلمنی معمولا با گوشت بره، گاو، خوک و یا ترکیبی از این سه پر می‌شود و دلیل خاص بودن طعمش، نازکی خمیر و همچنین ادویه‌های اضافه شده به آن می‌باشد. سرو کردن آب گوشت در کنار پلمنی اختیاری است ولی خامه ترش چیزی است که همیشه در کنار این غذا حاضر است.

بورش (Borsch)

غذاهای معروف روسیه

این پیش غذای روسی که از چغندر، کلم، گوشت، سیب زمینی، سبزیجات و همچنین نوعی خامه ترش روسی به نام اسمتانا (Smetana) درست می‌شود، آنقدر دلچسب و مقوی هست که به عنوان غذای اصلی نیز سرو می‌شود. این سوپ در کنار نان گندم یا سیر، غذای مورد علاقه مردم روسیه در روزهای سرد می‌باشد. هیچ گردشگری نباید بدون  تجربه بورش، که یکی از غذاهای معروف روسیه است، این سرزمین را ترک کند، البته افرادی که یکبار طعم خارق‌العاده این غذا را تجربه می‌کنند نمی‌توانند جلوی خودشان را بگیرند و اکثرا در طول سفرشان چند بار این غذا را در رستوران‌های مختلف صرف می‌کنند.

سالاد الویه

غذاهای معروف روسیه

این سالاد که در دنیا با نام سالاد روسی نیز شناخته می‌شود، نوعی سالاد سیب زمینی است که در حدود سال 1860 میلادی توسط لوسین اولیویر (Lucien Olivier) که یک آشپز بلژیکی در معروف‌ترین رستوران مسکو در آن زمان به نام هرمیتیج (Hermitage) بود، ابداع شد. دستور پخت اصلی این غذا از میان رفته اما می‌گویند که در دستور اصلی این غذا از خاویار، گوشت باقرقره، گوشت دودی اردک، زبان گوساله و سسی مخصوص استفاده می‌شده است. الویه‌های امروز روسی که با مایونز ترکیب می‌شوند ترکیبات بسیار ساده‌تری دارند که از جمله آنها می‌توان به سیب زمینی آب پز، هویج، تخم مرغ، نخود فرنگی، خیارشور و گوشت مرغ اشاره کرد. این غذا که به راحتی درست می‌شود، یکی از غذاهای پرطرفدار جشن سال نو در روسیه است.

کیک عسل (Medovik)

غذاهای معروف روسیه

کیک مدوویک و یا همان کیک عسل یکی از غذاهای معروف روسیه  با ظاهر پیچیده‌اش دارای لایه‌های بسیار نازک کیک اسفنجی و عسل به همراه خامه ترش شیرین شده می‌باشد. لایه‌های نازکی که این کیک را تشکیل می‌دهند، بین پنج تا پانزده لایه می‌باشند که بر رویشان انواع آجیل ریخته شده است. کیک مدوویک  معمولا مدتی کنار گذاشته می‌شود تا خامه را جذب کرده و طعم بهتری پیدا کند. این کیک بسیار سبک است و با طعم شیرین و لذیذش میان‌وعده و یا پیش غذایی عالی محسوب می‌شود.

سالمون دودی و شاه ماهی نمکی

غذاهای معروف روسیه

ماهی‌های دودی، نمکی و آبلیمویی نقش پررنگی در فرهنگ غذایی روسیه دارند و به گونه‌ای آماده می‌شوند که طعمی خوش و تازه‌ای داشته باشند. شما معمولا در منوها می‌بینید که سالمون دودی و یا آبلیمویی معمولا به تنهایی و یا با پنکیک سرو می‌شود و شاه ماهی نمکی در سالادها، به خصوص سالاد شوبا (Shuba) قابل روئیت است که در آن شاه ماهی با لایه‌هایی از سبزیجات بخارپز و یا آب پز شده، چغندر و مایونز پوشیده شده ‌است.

خلودتز (Kholodets)

غذاهای معروف روسیه

شاید خلودتز از نظر ظاهری چندان زیبا نباشد و خوشمزه به نظر نیاید، اما این غذای خارق‌العاده و سنتی روسیه بسیار لذیذ است و ریشه‌اش به زمانی بر می‌گردد که مردم به دنبال راه‌های خلاقانه برای نگه‌داری از گوشت بودند. یکی از وقت گیرترین غذاهای روسی استیک خلودت است که پختنش بیش از هفت ساعت طول می‌کشد و تقریبا به همین میزان زمان نیاز دارد تا خنک شود. گوشت تازه به مدت هفت ساعت پخته می‌شود و سپس به قطعات کوچکی تقسیم می‌شود بعد از آن آبی که گوشت را در آن پخته‌اند را بر رویش می‌ریزند و در آخر نیز غذا را در یخچال می‌گذارند و اگر تمام مراحل درست انجام شده باشند، آب گوشت تبدیل به ژله می‌شود. خلودوتز یکی از پیش غذاهای معروف روسیه است و معمولا با سس خردل سرو می‌شود.

شکی (Shchi)

غذاهای معروف روسیه

شکی نوعی سوپ کلم معمولی است که با کلم تازه و یا کلم ترش شده درست می‌شود. در حالیکه این غذا در مکان‌های مختلف با دستورهای متفاوتی آماده می‌شود، شکی روسیه معمولا از سیب زمینی، هویج، پیاز و گاهی اوقات گوشت مرغ درست می‌شود.

شیشلیک

غذاهای معروف روسیه

شیشلیک یکی دیگر از غذاهای معروف روسیه  که برخی آن را به عنوان باربیکیوی قفقازی می‌شناسند، در نوع روسی‌اش کمی متفاوت است و در مواد متفاوتی خوابانده می‌شود اما بخش اصلی‌اش مانند سراسر دنیا از گوشت گوساله، مرغ و یا گاو تشکیل شده و بر روی آتش کباب می‌شود. شیشلیک تنها یک غذا نیست و بخشی از فرهنگ و رسوم مردم روسیه در آخر هفته‌ها است. مردم با خانواده و دوست‌هایشان به بیرون شهر می‌روند، شیشلیک میل می‌کنند، بازی می‌کنند و خوش می‌گذرانند. اگر به کشور روسیه بروید در بازار ایزمایلوزکی (Izmailovsky) می‌توانید انواع شیشلیک را که جلوی خود شما کباب شده‌اند، امتحان کنید و لذت ببرید.

سوپ سولیانکا (Solyanka)

غذاهای معروف روسیه

سولیانکا سوپی دیگر در این لیست است که شما را در شش تا هشت ماهی که در روسیه معمولا سرد می‌باشند، گرم نگه می‌دارد. این سوپ مغذی دارای طعمی ترش و شیرین بوده و معمولا از ترکیب گوشت تازه یا خشک شده‌ مرغ، گوساله و یا خوک درست می‌شود که طعم خاص سولیانکا را به‌وجود می‌آورند. مواد دیگر موجود در این سوپ شامل خیارشور، زیتون، گوجه فرنگی، پیاز، جعفری و شوید می‌باشند.

جولیین قارچ (Mushroom Julienne)

غذاهای معروف روسیه

با طعمی شبیه به استراگانوف اما بدون گوشت، این غذای قارچی تقریبا در تمام منوهای رستوران‌ها به عنوان یک پیش غذای گرم وجود دارد. این غذا که مواد دم دستی در روسیه و کمی حس و حال فرانسوی را با هم ترکیب می‌کند، از قارچ‌های بریده شده نازک، پنیر و خامه ترش درست می‌شود. شاید این غذای مقوی و کوچک با مواد اولیه ساده‌ و معمولی‌اش گردشگران خارجی را تحت تاثیر قرار ندهد، اما این غذا مرتبه‌ای ویژه در فرهنگ غذایی کشور دارد و به عنوان یکی از غذاهای معروف روسیه شناخته شده است.

کتلت روسی (Kotleti)

غذاهای معروف روسیه

کتلت‌های روسی کتلت‌هایی هستند که به لطف پیاز فراوان خرد شده و خرده نان‌هایی که به گوشت اضافه می‌شوند، تقریبا آب دار هستند. کتلت‌های روسی معمولا از گوشت گاو و یا مرغ درست می‌شوند اما با این حال اکثر رستوران‌های روسی به شما کتلت اردک ماهی نیز ارائه می‌کنند که طعمی خارق العاده و بی‌نظیر دارند. این کتلت‌های ترد و سرخ شده معمولا با سیب زمینی له شده، پاستا و یا حلیم گندم روسی سرو می‌شوند.

بلینی (Blini)

غذاهای معروف روسیه

بلینی‌ها معمولا با مواد مختلفی پر می‌شوند که از جمله آنها می‌توان به مربا، پنیر، پیاز و حتی شربت شکلات اشاره کرد. اگر به یک رستوران روسی رفتید و با منو آشنایی نداشتید و نمی‌دانستید چه غذایی سفارش بدهید، می‌توانید روی بلینی به عنوان گزینه‌ای مطمئن حساب کنید. بلینی آنقدر در فرهنگ غذایی روسیه مهم است که فستیوالی به نام ماسلنیتسا (Maslenitsa) در اول بهار برگزار م‌یشود که در آن با خوردن بلینی شروع بهار را جشن می‌گیرند.

پلومبیر (Plombir)

غذاهای معروف روسیه

این بستنی که برای اولین بار در دوره شوروی تهیه شد، معمولا به عنوان بستنی معمولی و یا شیری توصیف می‌شود. این بستنی شیرین، ملایم و خامه‌ای با قیمتی مناسب، تقریبا در تمام سوپرمارکت‌ها و حتی غرفه‌های کنار خیابان در دسترس است و تجربه چشیدن آن خالی از لطف نیست.

پیراشکی (Pirozhki)

غذاهای معروف روسیه

پیراشکی‌های روسی معمولا با همان مواد و گیاهانی پر می‌شوند که در دامپلینگ‌ها استفاده می‌شوند، با این تفاوت که کاملا با نان پوشیده شده‌اند و در ماهیتابه و یا فر پخته می‌شوند. علاوه بر گوشت و سالمون که معمولا با آن‌ها این پیراشکی‌ها را پر می‌کنند، در روسیه انتخاب‌های دیگری مانند کلم، سیب زمینی، تخم مرغ، پنیر و حتی مواد شیرین نیز برای پر کردن پیراشکی‌ها وجود دارد. این پیراشکی‌ها به عنوان پیش‌غذایی عالی در رستوران‌ها و همچنین میان وعده‌ای دلچسب در نانوایی‌ها و غرفه‌های خیابانی عرضه می‌شوند.

کنیش (Knish)

غذاهای معروف روسیه

این غذا نه تنها در روسیه بسیار معروف و محبوب می‌باشد، بلکه شما می‌توانید آن را در منوی تمامی رستوران‌های کشورهای اروپای شرقی نیز بیابید. بطورکلی کنیش از موادی همچون گوشت چرخ‌کرده، پیاز، پوره  سیب زمینی، و پنیر تشکیل می‌شود که برای آماده‌سازی آنها را درون یک خمیر قرار داده و سرخ می‌کنند. این غذا چیزی شبیه به سمبوسه و پیراشکی گوشت است. البته کنیش در تمام کشورها به این شکل طبخ نمی‌شود و در هر کشور دستور پخت خاصی دارد. حتی جالب است بدانید که در بعضی از رستوران‌ها بجای گوشت از ماهی استفاده می‌شود.

دسته بندی های مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *