غذاهای محلی کرمان که در سفر به این شهر باید آنها را امتحان کنید

شهر کرمان همانند دیگر استان‌های ایران دارای غذاهای خاص و بسیار لذیذی است. اما در این مطلب قصد داریم تا تعدادی از غذاهای محلی کرمان را معرفی کنیم که در سفر به این شهر حتما باید آنها را امتحان کنید.

[c][/c]

غذاهای محلی کرمان

توصیه می‌کنم در سفر به کرمان از این غذاهای دوست‌داشتنی استفاده کرده و سفری خاطره‌انگیز را برای خود بسازید. جالب است بدانید بهترین و مرغوب‌ترین ادویه‌ای که در شهر کرمان کشت می‌شود زیره بوده و مردم نیز در بسیاری از غذاهای کرمانی از آن استفاده می‌کنند. البته در کنار زیره، کشک نیز از دیگر مواردی است که در این غذاها طرفداران بسیاری دارد و به عنوان چاشنی در آنها بکار می‌رود.

در مورد کرمان بیشتر بخوانید:

  • جاهای دیدنی کرمان

  • کویر شهداد در کرمان زیباترین کویر در سراسر جهان را بشناسید

  • آبگوشت بز قرمه

    غذاهای محلی کرمان

    آبگوشت بزقرمه یا آبگوشت کرمانی یکی از غذاهای محلی کرمان بوده که بسیار پرطرفدار محسوب می‌شود. این غذای محلی خوش طعم از ترکیب نخود لپه شده، سیر، کشک، سیر داغ، زعفران، پیاز، ادویه و گوشت با استخوان بزغاله می‌باشد. به نظر می‌آید دلیل نامگذاری این غذا به این نام وجود گوشت بزغاله در آن است.

    خورش بز قرمه

    غذاهای محلی کرمان

    خورش بز قرمه نیز از دیگر غذاهای محلی کرمان می‌باشد. طعم خاص و کم‌نظیر این خورش مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است. مواد لازم برای طبخ خورش و آبگوشت بزقرمه تقریبا یکسان می‌باشد و تنها تفاوت آن اضافه شدن نعناع داغ است. این غذای محلی به دو صورت با نان و برنج سرو می‌شود. این خورش خوش طعم به دلیل وجود گوشت و نخود منبع غنی پروتئین بوده و بسیار مقوی به شمار می‌آید.

    آبگوشت بادمجان و کشک

    غذاهای محلی کرمان

    از دیگر غذاهای محبوب در بین مردم کرمان آبگوشت بادمجان و کشک می‌باشد مواد تشکیل دهنده این آبگوشت اعم از کشک، بادمجان، گوشت چرب با استخوان، چغندر، پیاز، لوبیای سفید، خیار، نخود، سیب‌زمینی و ادویه است. به دلیل اینکه حبوبات به کار رفته در این غذا باید از شب قبل خیسانده شود روند طبخ این آبگوشت بسیار طولانی و دشوار است اما قطعا ارزش یکبار امتحان کردن را دارد.

    خورش آلوچه

    غذاهای محلی کرمان

    خورش آلوچه نیز از دیگر غذاهای محلی کرمان است. طعم ترش آلوچه‌ای که در این غذا به کار رفته جاذبه‌ای دوست‌داشتنی برای علاقمندان به غذاهای ترش می‌باشد. مواد لازم برای طبخ این غذای لذیذ شامل آلوچه، گوشت، سبزی جعفری و گشنیز خشک، آبلیمو، لوبیا چیتی، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه می‌شود. نحوه طبخ این خورش نیز بسیار ساده است.

    آش رشته کرمان

    غذاهای محلی کرمان

    آش رشته غذایی است که در اقصی نقاط ایران طبخ می‌شود. اما نحوه طبخ خاص این آش آن را در زمره آش‌های محلی استان کرمان قرار داده است. نحوه سرو این آش نیز در نوع خود کم نظیر می‌باشد کرمانی‌ها این آش را با سرکه یا شربت سکنجبین میل می‌کنند!.

    برای طبخ این آش به عدس، لوبیا چیتی، سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج، رشته آش، پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ، کشک و ادویه نیازمندیم. یکی از ویژگی‌های خاص آش رشته کرمان استفاده از کوفته‌های ریز گوشت‌چرخ‌کرده در آش است. مواد لازم برای تهیه این کوفته‌ریزه‌ها گوشت‌چرخ‌کرده، پیاز رنده شده، دارچین، آرد نخودچی، زعفران آب‌شده، خلال‌های بادام، پسته، پرتقال، دانه هل سبز، روغن سرخ کردنی و ادویه می‌باشد.

    مجور کدو

    غذاهای محلی کرمان

    مجور کدو یکی از غذاهای سالم و مقوی شهر کرمان است. این غذا علاوه‌بر اینکه طرز تهیه بسیار آسانی دارد به لحاظ اقتصادی نیز مقرون بصرفه می‌باشد. مواد اولیه جهت طبخ این غذا شامل کدو، آرد گندم، روغن مایع، پنیر سفید، شوید خرد شده، تخم‌مرغ و ادویه می‌شود.

    کشک کله جوش

    غذاهای محلی کرمان

    این غذا حاوی پروتئین و کلسیم زیادی است و برای بیماران دیابتی و بیماران مبتلا به پوکی استخوان مفید خواهد بود. تز جمله مواد به کار رفته در کله جوش نیز می‌توان به کشک، سیر، گردو، آرد، دنبه سرخ شده، آب، نعنا و ترخون و ادویه اشاره کرد.

    نحوه طبخ این غذا بدین شکل است که ابتدا باید آرد را در روغن دنبه یا روغن کنجد تفت دهید تا طلایی شود و سپس دنبه سرخ‌شده ، نمک و زردچوبه به آن افزوده و تفت دهید و بعد آب را اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید پس از این مرحله باید گردو و کشک را افزوده و از روی شعله بردارید و روی آن را با سیر داغ، نعنا و ترخون تزئین کنید.

    آش گندم شیر

    غذاهای محلی کرمان

    از دیگر غذاهای محلی کرمان می‌توان به آش گندم شیر اشاره کرد. در ماه مبارک رمضان، کرمانی‌ها از این آش به عنوان افطاری استفاده می‌کنند. مواد مورد استفاده در این آش عبارتند از گوشت با استخوان، کشک ساییده شده، گندم شیر، نخود، رشته آش، سیر، نعنا داغ، پیاز و ادویه. همچنین بد نیست بدانید که برای تهیه گندم شیر نیز موادی همچون گندم، شیر، زنجبیل، زیره، سیاه‌دانه و نمک و فلفل و زردچوبه لازم است.

    زیره پلو

    غذاهای محلی کرمان

    شاید طعم زیره مورد علاقه بسیاری از افراد نباشد اما بدون شک زیره پلو غذایی است که ارزش یکبار امتحان کردن را دارد. مواد لازم برای تهیه این غذای محلی کرمان بسیار ساده و در دسترس همگان است. برای تهیه این غذا به برنج، زیره سیاه و روغن و نمک نیازمندیم.

    اما تهیه این غذا نیز بسیار ساده است. مانند طبخ هر پلویی بعد از جوش آمدن آب، برنج شسته شده را در ظرف ریخته و مقدار کمی روغن اضافه می‌کنید. ‍پس از آبکش کردن برنج، زیره شسته شده و برنج را به صورت لایه لایه در ظرف ریخته و اجازه دهید تا دم بکشد. همچنین شما می‌توانید زیره پلو را همراه با خاگینه یا مرغ و گوت مصرف کنید.

    اوماچو یا شولی کرمانی

    غذاهای محلی کرمان

    آش شولی که یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانی است منبع بسیاری از ویتامین‌ها و املاح می‌باشد. از خواص اوماچو می‌توان به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، تقویت سیستم ایمنی، درمان کم‌خونی اشاره کرد. همچنین از سوی دیگر این غذا سرشار از ویتامین و املاح معدنی است.

    از جمله مواد لازم برای تهیه این آش باید به سبزی آش شامل گشنیز، جعفری، شوید، شنبلیله، اسفناج و تره، آرد گندم، چغندر رنده شده، عدس، زرد چوبه، نعنا خشک، ادویجات شامل زیره سیاه، تخم شوید، گل پر، زنیان، سیاه دانه اشاره کرد.

    آش روزه

    در ماه رمضان همه روزه در شهر بردسیر کرمان آش روزه پخته می‌شود. این آش بیشتر در مساجد و حسینیه‌ها طبخ می‌شود و مواد لازم برای تهیه آن را از بین مردم جمع آوری می‌کنند.

    روند تهیه آش روزه به این صورت که از شب اول ماه رمضان جارچی‌ها با خواندن اشعار خاص به در خانه‌ها رفته و برنج و گندم و دیگر مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آش را دریافت می‌کنند و پس از آن این مواد را تحویل انبار می‌دهند. همچنین پس از پخته شدن آش نیز آن را بین همه اهالی آبادی قسمت می‌کنند.

    به اعتقاد بسیاری از مردم خوردن این آش از غذاهای محلی کرمان حتی ثواب دارد و سبب می‌شود تا سختی روزه، برای آنها آسان شود. برای تهیه آش روزه از سبزی آش، نخود، لوبیا، عدس و جو پوست کنده یا نیم کوب یا بلغور و در صورت تمایل چغندر استفاده می‌شود.

    اشکنه‌ کرمانی یا آب گرمو

    غذاهای محلی کرمان

    اشکنه نیز از غذاهایی است که در اقصی نقاط ایران طبخ می‌شود. اما به دلیل شیوه طبخ متفاوت آن در کرمان در زمره غذاهای بومی و محلی قرار می‌گیرد. آب گرمو از غذاهای محلی شهر بابک، روستای محمد آباد و اشکور و دیگر شهرهای کرمان است. در گذشته که در روستاها وسایل سرمایشی مانند یخچال و فریزر وجود نداشت قرمه کردن، سرخ کردن و نمک زدن گوشت از راه‌هایی بود تا بتوان مدت نگهداری آن را افزایش داد. این اعمال در پایان فصل پاییز و یا همان پلوارکش انجام می‌شد. کرمانی‌ها با این اعمال گوشت مورد استفاده خود را تا یک سال نگهداری می‌کردند.

    مواد به کار رفته در این غذا شامل قرمه، آرد گندم، تخم‌مرغ، سیب‌زمینی، پیاز، گوجه، روغن حیوانی، ادویه و تلف یا قره قوروت می‌شود. شیوه خاص طبخ اشکنه کرمانی به این صورت است که پیاز و سیب‌زمینی را به همراه گوشت یا قرمه سرخ کرده و به آن ادویه و گوجه یا گوجه خشک افزوده و سپس آب می‌افزایند و پس از این مرحله نیز نمک و تلف را اضافه می‌کنند. سپس اجازه می‌دهند تا زمانی که تلف کاملاً حل شود غذا بجوشد و در صورت تمایل تخم مرغ به آن می‌افزایند و سپس آماده سرو است.

    لپه پلو با زیره

    غذاهای محلی کرمان

    این غذا به دلیل وجود گوشت و زیره در کنارهم در بین کرمانی‌ها طرفداران زیادی دارد. مواد لازم برای تهیه لپه پلو با زیره را برنج، لپه، زیره، گوشت‌چرخ‌کرده، رب گوجه‌فرنگی، پیاز و ادویه تشکیل می‌دهند. طعم خاص این غذا برای افرادی که در پی طعم جدیدی هستند بسیار خوشایند است.

    آبگوشت متنجنه

    غذاهای محلی کرمان

    آبگوشت متنجنه از غذاهای محلی کرمان و بخصوص شهر رفسنجان می‌باشد که بیشتر به عنوان نذری در روزهای عزاداری محرم تهیه می‌شود این آبگوشت از ترکیب گوشت گوسفند، نخود، لوبیا چیتی، دنبه، مغز گردو، به، پیاز، سیب زمینی، برگه زردآلو و ادویه تهیه می‌شود. هریک از این مواد به تنهایی بسیار مفید بوده و از این جهت نیز آبگوشت متنجنه بسیار مفید و دارای خواص بسیاری است.

    خورش به آلو

    غذاهای محلی کرمان

    خورش به آلو یکی از بهترین غذاهای محلی کرمان می‌باشد و از دیگر غذاهایی است که در ماه رمضان برای مبتلایان به تنبلی روده مفید خواهد بود و دلیل آن استفاده از آلو در تهیه این غذا است. مواد لازم برای طبخ این غذا گوشت ماهیچه، به، آلو بخارا، پیاز، آب لیمو، زعفران، آب، روغن، شکر و ادویه می‌باشد

    کشک کدو

    غذاهای محلی کرمان

    کشک کدو به جهت استفاده از کدو یکی از غذاهای محلی کرمان به شمار می‌آید. امروزه در علم پزشکی برای کدو خواص متعددی ذکر شده است. این ماده که از سبزیجات محسوب می‌شود، برای پیشگیری از بیماری‌هایی که در اثر کمبود ویتامین C به وجود می‌آید، برای پیشگیری از سرطان کولون و برای کاهش وزن بسیار مفید است.  مواد لازم برای طبخ کشک کدو کدو سبز، مغز گردو، پیاز داغ، نعنا داغ، کشک، روغن و ادویه می‌باشد.

دسته بندی های مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *