معروف‌ترین خوراکی‌ها، نوشیدنی‌ها و غذاهای باکو

کشور آذربایجان با توجه به اینکه زمانی جزئی از خاک ایران بوده است، اشتراکات فرهنگی زیادی با ما دارد. به همین دلیل نیز غذاهای باکو ، پایتخت این کشور بسیار شبیه به غذاهای ایرانی هستند. در ادامه با زرین نما بلاگ همراه باشید تا با این غذاهای محلی، خوراکی‌های خوشمزه و نوشیدنی‌های باکو آشنا شوید.

آشنایی با نوشیدینی‌ها، خوراکی‌ها و غذاهای باکو

آذربایجان و مخصوصاً پایتخت این کشور یعنی باکو، غذاهای محلی، خوراکی‌ها و دسرهای خوشمزه و نوشیدنی‌های معروفی دارد که در ادامه می‌توانید فهرستی از معروف‌ترین آن‌ها را مشاهده کنید. پیشنهاد می‌کنیم که مطالب قبلی زرین نما در رابطه با باکو را نیز مطالعه کنید:

 

 

 

غذاهای محلی باکو:

پلو (Plov)

پلو یکی از معروف‌ترین و گسترده‌ترین غذاهای محلی در کشور آذربایجان و مخصوصاً در باکو است. این غذای کلاسیک از پلوی زعفرانی، گوشت، پیاز، آلو، میوه خشک، تخم مرغ و گیاهان تازه تشکیل شده است و یکی از محبوب‌ترین غذاها بین گردشگران نیز محسوب می‌شود. شاید جالب باشد که در آذربایجان بیش از ۴۰ دستور پخت برای پلو وجود دارد.

غذاهای باکو

دلمه (Dolma)

دلمه غذایی آشنا برای همه ایرانیان است که یکی از غذاهای محلی باکو نیز محسوب می‌شود. این غذای سنتی و کلاسیک آذربایجان از ترکیب برنج، گوشت چرخ شده بره، نعناع، دارچین و رازیانه که در برگ‌های کلم یا برگ مو پیچیده می‌شوند، تهیه می‌شود. در سفر به باکو احتمالاً این غذا در اکثر رستوران‌ها مشاهده کنید.

غذاهای باکو

بالیق (Baliq)

بالیق در زبان آذری به معنای ماهی است. این غذا یکی از محبوب‌ترین غذاهای علاقمندان به غذاهای دریایی محسوب شده و ماهی کبابی است که با سس ترش آلو سرو می‌شود.

غذاهای باکو

لاوانگی (Lavangi)

لاوانگی نیز یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه باکو بوده و در‌واقع مرغ یا ماهی شکم‌ پر است که با گردو، کشمش و سبزیجات محلی پر شده و معمولا در مراسم‌های خاص آذری سرو می‌شود.

غذاهای باکو

لوله کباب (Lyula Kebab)

لوله کباب، کبابی بسیار لذیذ و پرطرفدار و شبیه به کباب کوبیده ایرانیان است. لوله کباب از ترکیبی از گوشت بره، سبزیجات معطر و ادویه تهیه شده و روی زغال کباب می‌شود. لوله کباب یا همان کباب کوبیده آذری به طرز شگفت انگیزی لذیذ و خوشمزه است و پیشنهاد می‌کنیم که در سفر به آذربایجان حتماً آن را امتحان کنید.

غذاهای باکو

پی‌تی (Piti)

آذری‌ها علاقه خاصی به آبگوشت دارند و پی‌تی نیز یکی از معروف‌ترین آبگوشت‌های باکو محسوب می‌شود. این غذا از گوشت گوسفند، سبزیجات و نخود تهیه شده و معمولاً نیز در ظروف سفالی سرو می‌شود و به طرز دیوانه کننده‌ای خوشمزه است.

غذاهای باکو

قوتاب (Qutab)

نوعی نان است که با موادی مانند گوشت، پنیر و اسفناج پر می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

غذاهای باکو

شیشلیک (Shashlik)

شیشلیک نیز یکی از غذاهای شناخته در بین ایرانیان است که در بسیاری از کشورهای خاورمیانه‌ای، شرق اروپا و جنوب شرق آسیا نیز پخته می‌شود. اما آذری‌ها توانایی خاصی در پختن شیشلیک داشته و این غذا را با گوشت چرخ کرده یا خرد شده گاو، مرغ، ماهی و سبزیجاتی مثل فلفل، پیاز، قارچ و گوجه‌فرنگی تهیه می‌کنند که حاصل آن یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای باکو می‌شود.

غذاهای باکو

کوفته بزباش (Kufta bozbash)

کوفته بزباش نیز یکی دیگر از غذاهای محلی آذربایجان است که مردم این کشور آن را غذای ملی خود می‌نامند. در این غذا کوفته همراه با سیب زمینی و نخود در مایع و سس مخصوص با زعفران و زردچوبه پخته می‌شود و معمولاً نیز با سبزی و گوجه‌فرنگی سرو می‌شود.

غذاهای باکو

دوشبارا (Dushbara)

دوشبارا یکی دیگر از غذاهای خوشمزه باکو است که از خمیرهایی از پر از گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌ می‌شود. البته دوشبارا در کشورهای دیگر نیز وجود دارد، اما دوشباراهای آذربایجان بسیار کوچک و کم بوده و در آب گوشت پخته می‌شود.

غذاهای باکو

ماهی دریای خزر همراه با پنیر دودی

پنیر دودی یکی از معروف‌ترین پنیرها آذربایجانی است که در صبحانه‌ها سرو می‌شود و طعم بسیار شور، خاص و خوشمزه‌ای دارد. در کنار این پنیر ماهی‌های کوچک و تازه‌ای که از دریای خزر صید شده‌اند نیز به صورت سرخ‌شده سرو می‌شوند که آن‌ها نیز طعم خاص و خوشمزه‌ای دارند.

غذاهای باکو

 

دسرها و خوراکی‌های آذربایجان و باکو

بادامبورا (Badambura)

بادامبورا یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌های آذربایجان و به‌خصوص شهر باکو محسوب می‌شود. این خوراکی در شکل‌های مختلف تهیه شده و با شکر، دارچین و آجیل ریز خردشده پر می‌شود.

غذاهای باکو

حلوا

حلوا نیز یکی از خوراکی‌های خوشمزه آذربایجان است که حتماً با انواع ایرانی آن نیز آشنا هستید. معروف‌ترین نوع حلوای آذربایجان در شهر شکی این کشور تهیه می‌شود که از خمیر سرخ‌شده‌ی ویفر نازک، آجیل خردشده و عسل تشکیل شده است. حلوا در آذربایجان معمولاً همراه با چای سرو می‌شود.

غذاهای باکو

باقلوا (Pakhlava)

باقلوا نیز یکی از شیرینی‌های مشترک ایرانیان و آذربایجانی‌ها است. در آذربایجان باقلوا از لایه‌های مختلف خمیر پر شده با آجیل و پسته تشکیل شده و در انتها با عسل یا شیره پوشانده می شود.

غذاهای باکو

مربای گیلاس

شاید باورش کمی سخت باشد، ولی در آذربایجان معمولا چایی با انواع مربا سرو می‌شود: مربای به، گیلاس، توت، توت فرنگی و حتی آناناس!! معروف‌ترین نوع مربا نیز مربای گیلاس است که در بین توریست‌ها طرفداران زیادی دارد. این نوع مربا از جمله سوغات باکو نیز محسوب می‌شود. اگر که حتی قصد خرید مربا به عنوان سوغات باکو را نداشته باشید، می‌توانید مقداری از آن را به همراه چایی میل کرده و طعم آن را امتحان کنید.

معروف‌ترین خوراکی‌ها، نوشیدنی‌ها و غذاهای باکو

نوشیدنی‌های معروف باکو

چای

بدون شک چای محبوب‌ترین نوشیدنی بین آذری‌ها است و به نوعی بخشی از زندگی روزمره مردم کشور آذربایجان محسوب می‌شود. در سفر به این کشور حتماً به قهوه‌خانه‌های سنتی باکو رفته و طعم چای‌های این شهر را بچشید.

غذاهای باکو

شربت آذربایجانی

این نوع شربت نیز از نوشیدنی‌های رایج در کشور آذربایجان بوده و مردم آذربایجان آن را بسیار دوست دارند. این شربت یک نوشیدنی شیرین خنک بوده و از آب جوش قوام آمده با شکر، میوه‌های متنوع، نعناع و .. تهیه می‌شود.

غذاهای باکو

 

بیشتر بخوانید:

در این پست از زرین نما به معرفی معروف‌ترین خوراکی‌ها، نوشیدنی‌ها و غذاهای باکو پرداختیم. نظر شما درباره غذاهای محلی آذربایچان و خوراکی‌های آن چیست؟ در سفر به این کشور اولین غذایی که امتحان خواهید کرد کدام است؟

منبع: expatedna و trend و holidayme

دسته بندی های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *